K

Kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej

Kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej

Kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej, czyli smażone pulpeciki z zielonego śledzia, zatopione w słodko-kwaśnym pomidorowym sosie. Im dłużej kulki śledziowe spędzają w zalewie, tym stają się lepsze.

Kulki rybne opiekane w pomidorach, to przekąska obowiązkowa w domu rodzinnym mojego Męża, podczas Świąt Bożego Narodzenia. Mama serwuje je zawsze na Wigilijnym stole, obok tych samych kulek rybnych, ale w samej zalewie octowej.

My uwielbiamy wersję pomidorową, wyjadaną bezpośrednio ze słoika. Najlepiej smakują, gdy wchłoną całe smaki z zalewy. Dlatego warto je przygotować parę tygodni przed podaniem.

Kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej stały się hitem, dla każdego kto ich skosztował. W szczególności dla tych, którzy w śledziach nie gustują 🙂 Przepis Mama rozdaje na prawo i lewo. Nie mogło więc go zabraknąć na Mojej Delicji 🙂

 

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz