J

Jajka faszerowane z oliwką i kiełbasą fuet

Jajka faszerowane z oliwką i kiełbasą fuet to moja kolejna propozycja na proste koreczki z jajek. Do farszu celowo używam jogurtu naturalnego a nie ciężkiego majonezu z dwóch powodów.

Po pierwsze jajka faszerowane w tym przepisie pełnią rolę imprezowych koreczków, więc nie mogą być jednorazowo zbyt ciężkie.

Po drugie jednym z głównych składników jajka faszerowanego jest kawałek kiełbasy wieprzowej fuet, który również jest kaloryczny. Z tych powodów żółtka jajek ucieram z lekkim jogurtem. Ze względu na dość intensywne w smaku składniki owego koreczka, czyli oliwkę i fuet – cały koreczek zjadany na raz, jest odpowiednio zbilansowany smakowo.

Nie polecam jednak korzystać z tego farszu w takiej formie bez dodatków.

Polecam również przepis na podobne koreczki z jajek, czyli na “Jajka faszerowane z łososiem“.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz