Fantastycznie orzeźwiający i pobudzający napój Espresso Tonic, czyli Kawa z tonikiem. Idealny w gorące, upalne, letnie dni, choć nie tylko.
Aby przygotować Espresso Tonic należy do wysokiej szklanki włożyć kostki lodu, zalać schłodzonym tonikiem, poczekać, aż tonik przestanie się pienić i dodać świeżo zaparzoną kawę espresso. Bezpośrednio przed wypiciem wymieszać.
Po inne przepisy na kawę zapraszam tutaj.
Espresso Tonic
Przepis na Espresso Tonic. Przepis na kawę z tonikiem. Kawa espresso z tonikiem. Orzeźwiający napój na lato. Kawa z tonikiem.
Espresso Tonic - Składniki:
- kostki lodu
- 150 ml schłodzonego Tonicu
- 50 ml świeżo zaparzonej kawy Espresso
- plasterki pomarańczy lub cytryny do ozdoby
Przygotowanie Espresso Tonic:
- Do wysokiej szklanki dodać kostki lodu (do ok. 1/3 wysokości).
- Wlać tonik, odczekać aż przestanie się pienić.
- Powoli i delikatnie wlać zaparzoną kawę Espresso. Powinny utworzyć się dwie warstwy z kawą na górze.
- Udekorować plasterkiem pomarańczy.
- Wymieszać bezpośrednio przed spożyciem.