C

Ciasto z porzeczkami i bezą

Ciasto z porzeczkami i bezą

Ciasto z porzeczkami i bezą na półkruchym, maślanym cieście. Kwaskowate czerwone porzeczki wyłożone na podpieczony spód i przykryte chmurką z ubitych białek. Proste i smaczne ciasto w sezonie na porzeczki. Polecam również “Ciasto z czarną porzeczką i bezą“. 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...
  1. Ewa says:

    Gdy wczoraj zobaczyłam ten przepis musiałam go wypróbować. Kilka przepisów z netu juz miałam, ale ciągle mi coś w nich nie pasowało. Ponieważ gotuje z Pani przepisów juz od jakiegoś czasu i wszystkie mi wychodzą, to chciałam zobaczyć czy i tutaj się uda. Ciasto wyszło idealne! Chrupiący delikatnie spód, nie przesiąkniety owocami. Chrupka beza z wierzchu i mięciutka w środku. Kwaśny środek pełny smakowitej porzeczki. I co najważniejsze: beza i płatki migdałów mi się w końcu nie przypaliły. Jak robiłam z innych przepisów, to mi zawsze przypalały się płatki, a beza zamiast białej wychodziła kawowa. Pani sposób na pieczenie tego ciasta jest dla mnie idealny. De facto nie spotkałam się z takim. Wszędzie pieką tak samo 🙂 Najpierw długo z 20 minut w coś koło 170 a potem w 60 dopiekają. U Pani jest całkiem inaczej – i dla mnie najlepiej. Ja polecam! Dziękuje za cudowne przepisy!

Dodaj komentarz