C

Ciasto z czarną porzeczką i bezą

Ciasto z czarną porzeczką i bezą

Ciasto z czarną porzeczką i bezą na półkruchym spodzie. Połączenie kwaśnej i cierpkiej, czarnej porzeczki ze słodką i chrupiącą bezą, posypaną płatkami migdałów. Na podpieczony spód wykładamy porzeczki, przykrywamy ubitą pianą i pieczemy do momentu gdy beza będzie z wierzchu chrupiąca.

Proste ciasto w sezonie na porzeczki. Polecam również “Ciasto z czerwoną porzeczką i bezą“!

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...
  1. kasia says:

    Niesamowicie pyszne ciasto ? Porzeczki kwaśne i słodsza beza idealne połączenie, ten przepis dodałam do moich ulubionych! Dziś zrobie z malinami 🙂 Dziękuje, nie ma lepszego przepisu na ciasto w całym internecie!

  2. Mirka says:

    Aniu, zrobiłam ciasto do niedzielnej kawy ze znajomymi. Zrobiło furorę ? znikało w oczach. Przepis super precyzyjny. Dla mnie wyważenie balansu pomiędzy słodka bezą a nadzieniem z czarnej porzeczki idealne. Polecam wszystkim i pozdrawiam MNIAM ?

Dodaj komentarz