Site icon Moja Delicja

Zupa pomidorowa z soczewicą

Zupa pomidorowa z soczewicą

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Zupa pomidorowa z soczewicą to pożywna propozycja na zdrowy obiad dla całej rodzinki. Prosta w przygotowaniu. Do jej ugotowania wykorzystujemy ugotowany wcześniej bulion warzywny lub mięsny.

Ja wykorzystałam bulion po gotowaniu szynki wielkanocnej, który gorący zlałam do słoików, zakręciłam i zostawiłam do ostygnięcia. Wystudzone słoiki schowałam do lodówki i wykorzystywałam kiedy była potrzeba do zup i sosów. Taki bulion, jeśli tylko zakrętki dobrze się zassały można przechowywać nawet 3 tygodnie (te, które się nie zawekowały trzeba zużyć w pierwszej kolejności).

Ważne tylko, aby do wywaru, którego chcemy zapakować w słoiki nie dawać świeżych ziół (np. natki pietruszki), gdyż z zieleniną szybko się psują. Po przepisy na inne zupy zapraszam tutaj. Polecam również inny przepis na “Zupę z czerwonej soczewicy” oraz “Rozgrzewającą zupę z soczewicy wg. Gordona Ramsay’a“.

Exit mobile version