Coś pysznego, coś szybkiego i coś zdrowego. Pyszny deser z mango, banana, jogurtu przekładany pokruszonym pierniczkiem domowej roboty. Jeśli nie macie, możecie użyć dowolnego innego ciastka. Polecam wielozbożowe. Świetny pomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek. Deser pięknie się prezentuje, więc mile zaskoczy waszych gości. Jogurt naturalny można zastąpić roślinną alternatywą w wersji wegańskiej.
Składniki:
(2 duże porcje lub 4 mniejsze)
- 1 mango
- 1 dojrzały banan
- 1 gęsty jogurt naturalny (ok. 300 ml)
- 2 pierniczki domowej roboty (lub inne ciasteczka – polecam wielozbożowe, digestive) – pomińcie całkiem w wersji “bez cukru”
Przygotowanie:
Pierniczki pokruszyć.
Mango zmiksować z bananem na gładki mus.
Do kieliszka wkładać na przemian: pokruszony pierniczek, jogurt, mus.
Można udekorować listkiem mięty.
© 2025 Moja Delicja