Site icon Moja Delicja

Sałatka z ogórka z natką pietruszki i cebulką dymką

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Sałatka z ogórka zielonego z natką pietruszki i cebulką dymką, polana lekko ostrym dressingiem. Ulubiony dodatek do dań obiadowych.

Składniki:

(2-3 porcje)

Przygotowanie:

Ogórek obrać, pokroić w plasterki.
Dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać.
Do słoiczka wlać miód, ocet balsamiczny, sok z cytryny, olej, dodać musztardę i przeciśnięty ząbek czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Zamknąć słoiczek i energicznie potrząsając, wymieszać wszystkie składniki.

Ogórki wymieszać z natką pietruszki, cebulką wraz ze szczypiorkiem. Polać przygotowanym dressingiem tuż przed podaniem.
Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

 

Exit mobile version