Site icon Moja Delicja

Wigilijny kompot z suszu

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Nigdy nie lubiłam kompotu z suszu. Do czasu, gdy spróbowałam Wigilijnego kompotu z suszu, robionego od lat w rodzinie mojego Męża. Kompot ten jest bardzo bogaty, gdyż w jego skład wchodzą suszone jabłka, gruszki, śliwki, morele, daktyle, figi, rodzynki i żurawina 🙂 Chyba wszystkie najpopularniejsze i łatwo dostępne suszone owoce. U mnie co roku na wigilijnym stole.

Składniki:

 

Przygotowanie:

Do garnka włożyć wszystkie opłukane wcześniej suszone owoce. Zalać wodą. Zagotować. Zdjąć z ognia i zostawić na całą noc.
Na drugi dzień zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut.
Dodać sok z 1/2 cytryny. Spróbować. W razie konieczności można dodać więcej soku z cytryny. Przecedzić i podawać.

Exit mobile version