Site icon Moja Delicja

Truskawkowe smoothie z bananem, natką pietruszki i mlekiem kokosowym

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Koktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej jakości (proponuję kupować mleka, które mają w swoim składzie tylko dwa składniki: ekstrakt z kokosa i wodę. Moje mleko ma aż 85% ekstraktu z kokosa i obecnie jest moim ulubionym).

Moje dzisiejsze truskawkowe smoothie jest z dodatkiem banana, soku pomarańczowego, natki pietruszki bogatej w witaminę C, naturalnego miodu i odrobiny świeżego imbiru. Truskawkowe smoothie wyszło przepyszne, na dodatek pełne witamin. Przemycona natka pietruszki jest niewidoczna i niewyczuwalna, więc koktajl jest świetny dla dzieci, które omijają zieleninę szerokim łukiem 🙂
Koniecznie wypróbujcie!

Składniki truskawkowego smoothie:

 

Przygotowanie truskawkowego smoothie:

  1. Do blendera wlać mleko kokosowe, dodać umyte listki natki pietruszki, banana pokrojonego w plastry, umyte i przekrojone truskawki.
    • 100 g mleka kokosowego
    • mała garść listków świeżej natki pietruszki
    • pół banana
    • 300 g truskawek
  2. Dodać miód, sok pomarańczowy i starty świeży imbir.
    • 1 łyżeczka miodu
    • pół szklanki soku pomarańczowego
    • 1/4 łyżeczki startego świeżego imbiru
  3. Dokładnie wszystko zmiksować.
  4. Przelać do szklanek, ozdobić kawałkami truskawek i listkami mięty.
Exit mobile version