Site icon Moja Delicja

Sałatka z roszponki i zielonego jabłka

Sałatka z roszponki i zielonego jabłka

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Prosta, pyszna i błyskawiczna sałatka z roszponki i zielonego jabłka z dodatkiem soku i skórki z cytryny. Chrupiące, słodko-kwaśne i bardzo soczyste jabłko idealnie komponuje się z delikatną w smaku roszponką. Sałatka świetna jako dodatek do dań z ryb i owoców morza (np. przegrzebków).
Sałatkę z roszponki i zielonego jabłka podałam do “Soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej” w towarzystwie “Sałatki na ciepło z makaronu orzo“. Polecam!

Składniki sałatki:

 

Przygotowanie sałatki:

Roszponkę umyj, osusz. Wrzuć do dużej misy.
Jabłko pokrój w cienkie paski (ze skórką, ale bez ogryzka 🙂 ) Dodaj do roszponki.
Sałatkę przypraw solą i pieprzem, dodaj skórkę i sok z cytryny. Spryskaj odrobiną oleju lub oliwy.
Wymieszaj. Podawaj od razu po przyrządzeniu.

Exit mobile version