Site icon Moja Delicja

Sałatka wiosenna

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Chrupiąca, lekka, zdrowa, sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewkami, kiełkami i białym serem typu włoskiego. Moja propozycja na lekką kolacje lub drugie śniadanie do pracy.

Sałatka jest bardzo kolorowa, więc będzie świetną ozdobą wielkanocnego stołu (polecam wówczas najpierw na dno miski wlać dressing, na niego delikatnie ułożyć warstwę sałaty, posypać rzodkiewką, ogórkiem, kiełkami i serem – i wszystko wymieszać dopiero przed samym nakładaniem na talerz).

Jeśli chcemy sałatkę zabrać do pracy/szkoły to w jednym pojemniku układamy warstwami warzywa z serem na górze, a w słoiczku bierzemy dressing. Wszystko mieszamy razem dopiero w pracy przed konsumpcją.

Składniki:

(2-3 porcje)

 

Składniki dressingu:

 

Przygotowanie:

Wymieszać składniki dressingu w słoiczku.
Ogórka zielonego umyć, obrać, pokroić w półplasterki.
Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki.

W misce ułożyć umytą i porwaną mieszankę sałat, plasterki ogórka, rzodkiewki, posiekaną dymkę, porwany biały ser oraz kiełki.
Polać wszystko dressingiem. Wymieszać.
Od razu podawać.

 

 

 

źródło: Na podstawie przepisu z Poradnika Domowego

Exit mobile version