Site icon Moja Delicja

Grillowany pstrąg w stylu Tandoori

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Jemy zdecydowanie zbyt mało ryb. A szkoda, bo są bardzo zdrowe. Powinniśmy jadać ryby kilka razy w tygodniu, a jemy albo raz albo w cale. Dzisiejszy przepis – Grillowany pstrąg w stylu Tandoori – jest bardzo łatwy do przygotowania. Wystarczy zrobić marynatę, natrzeć nią pstrągi i zostawić w lodówce na minimum 30 minut. Potem już tylko usmażyć na patelni grillowej po ok 8 minut z każdej strony. Pstrąg wychodzi soczysty, a mięso łatwo odchodzi od ości.

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki marynaty (za wyjątkiem ryby:) ) włożyć do blendera, zmiksować.

Pstrągi naciąć ukośnie po dwa razy z każdej strony. Dokładnie posmarować marynatą z każdej strony, w środku oraz w szczelinach. Dobrze posolić.

Pstrągi ułożyć w naczyniu, przykry folią i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Patelnię grillową rozgrzać. Ułożyć na niej folię aluminiową. Położyć pstrągi. Smażyć ok. 8 minut z każdej strony. Mięso powinno być białe.

Wyłożyć na talerze.

Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

Exit mobile version