Back to home
.
Kategoria

Boże Narodzenie

Liczba przepisów: 63
Ciasto bananowe
Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Ciasto z bananami to szybkie, proste i pyszne ciasto łyżką mieszane i co najważniejsze – ciasto, które zawsze wychodzi! Nie pamiętam już skąd ten przepis trafił do mnie, ale smak ciasta bananowego i łatwość przygotowania powoduje, iż każdy wraz z dokładką prosi koniecznie o tę recepturę :) Polecam wszystkim! W moim domu ciasto bananowe to…
Czytaj przepis
Carpaccio z Ananasa z granatem, miętą i solą waniliową
Carpaccio z Ananasa z granatem, miętą i solą waniliową

Carpaccio z Ananasa z granatem, miętą i solą waniliową

Carpaccio z Ananasa to wyjątkowo soczysty, zdrowy i łatwy deser owocowy. A na dodatek pięknie się prezentuje! Robi wrażenie wizualne i smakowe! Zaskoczył wszystkich ciekawym smakiem, a to dzięki obecności soli waniliowej. Tak. Tak. Soli :) Zapewne niektórzy z Was słyszeli, iż dodatek soli np. do deseru czekoladowego podkreśla smak czekolady. Tak jest i w…
Czytaj przepis
Najlepszy murzynek bez miksera

Najlepszy murzynek bez miksera

Po co się męczyć z wyciąganiem robotów kuchennych, jak można upiec pyszne ciasto bez nich? Przepis na ten murzynek jest w mojej rodzinie od lat. Moja Mama zawsze robiła go z użyciem miksera, więc i ja również tak go przygotowywałam. Wychodził zawsze super, bez zakalca, puszysty, mięsisty i wilgotny. Ale gdy się się tylko wyprowadziłam…
Czytaj przepis
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Wyznaję zasadę: "najpierw należy poznać klasykę, aby móc tworzyć własne dzieła". Dlatego uwielbiam zgłębiać wiedzę naukową, uczyć się od największych światowych autorytetów, przerabiać masterclass'y. Poznaję tajniki, techniki gotowania. Uczę się jak wydobywać maksimum smaku z produktu i jak poprawnie go traktować. Jestem przeciwniczką sztucznych dodatków, sklepowych gotowców typu instant, fixów-śmiksów. Cenię sezonowość, lokalne i świeże produkty. Lubię zdrowo gotować na co dzień, ale od święta trochę "zgrzeszyć" ;) Jestem mamą, żoną i pracuje na pełen etat, dlatego najczęściej gustuję w prostych i szybkich daniach. W weekendy rozwijam skrzydła i gotuję bardziej ambitnie. Nie eksperymentuję w kuchni bez odpowiedniej wiedzy. Produktów nie łączę przypadkowo. Uwielbiam non stop dociekać "po co", "na co" i "dlaczego". Moja kuchnia musi być pyszna i taka właśnie jest Moja Delicja! Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Kategorie
Reklamy