Back to home
.
Kategoria

Moje sprzęty

  • Liczba przepisów: 3
Wolnowar Crock-Pot – recenzja

Wolnowar Crock-Pot – recenzja

Z metodą wolnego gotowania, a w zasadzie wolnego pieczenia zetknęłam się kilka lat temu, przy okazji “Długo pieczonej karkówki w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym“. Pamiętam jakim zaskoczeniem dla wszystkich była informacja, iż pieczenie tej potrawy zajmuje  6-7 godzin (w piekarniku o temp. ok. 140°C). Jeszcze większym zaskoczeniem był efekt końcowy, czyli soczyste,…
Czytaj przepis
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – recenzja

Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – recenzja

Posiadanie porządnej patelni powinno być priorytetem nie tylko profesjonalnego kucharza. W każdym domu, w którym pichci się na co dzień, jak również  tylko od święta, znajdą się patelnie w kuchennych szafkach. Najczęściej przy wyborze patelni kierujemy się ceną i często wybieramy tańsze opcje, nie zastanawiając się nawet, czy kupno droższej nie okaże się bardziej korzystne…
Czytaj przepis
Greentest i Food cleaner – dwa urządzenia, dzięki którym zdrowiej jemy

Greentest i Food cleaner – dwa urządzenia, dzięki którym zdrowiej jemy

Zdrowy tryb życia Zdrowy tryb życia od zawsze mnie interesował. Już pod koniec szkoły podstawowej wycinałam z gazet wszystkie znalezione artykuły o zdrowym odżywianiu, które to następnie wklejałam do specjalnego zeszytu. Wtedy komputery w domach były rzadkością, a o dostępie do internetu można było tylko pomarzyć. Czytałam o warzywach, o owocach, o mięsie, o kaszach…
Czytaj przepis
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Wyznaję zasadę: "najpierw należy poznać klasykę, aby móc tworzyć własne dzieła". Dlatego uwielbiam zgłębiać wiedzę naukową, uczyć się od największych światowych autorytetów, przerabiać masterclass'y. Poznaję tajniki, techniki gotowania. Uczę się jak wydobywać maksimum smaku z produktu i jak poprawnie go traktować. Jestem przeciwniczką sztucznych dodatków, sklepowych gotowców typu instant, fixów-śmiksów. Cenię sezonowość, lokalne i świeże produkty. Lubię zdrowo gotować na co dzień, ale od święta trochę "zgrzeszyć" ;) Jestem mamą, żoną i pracuje na pełen etat, dlatego najczęściej gustuję w prostych i szybkich daniach. W weekendy rozwijam skrzydła i gotuję bardziej ambitnie. Nie eksperymentuję w kuchni bez odpowiedniej wiedzy. Produktów nie łączę przypadkowo. Uwielbiam non stop dociekać "po co", "na co" i "dlaczego". Moja kuchnia musi być pyszna i taka właśnie jest Moja Delicja! Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Kategorie
Reklamy