Back to home
Kategoria

Magda Gessler

  • Liczba przepisów: 4
Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym

Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym

Kanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym, udekorowana świeżym koperkiem. Masło chrzanowe to zmiksowane do białości masło z koglem-moglem na miodzie (u mnie syrop z agawy) i chrzanem. Bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować miękkie masło, dodać żółtko, miód i wszystko ubić. Na końcu wmieszać chrzan ze słoiczka. Tak przygotowanym masłem chrzanowym smarujemy świeże, chrupiące…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 4 marca 2018
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką

Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką

Kolejne danie typu “Mało roboty, wielkie WOW”. Uwielbiam takie dania, nie wymagające dużo pracy. Piracka ryba, czyli Łosoś pod pierzynką to kolejna propozycja z książki Magdy Gessler. Danie przygotowujemy dzień wcześniej. Wystarczy tylko wymieszać ze sobą składniki pasty, przykryć nią łososia i rybę wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia pozostaje tylko włożenie łososia do…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 27 czerwca 2014
Wyśmienity krem z groszku z miętą i jabłkiem wg Magdy Gessler + Domowy bulion warzywny

Wyśmienity krem z groszku z miętą i jabłkiem wg Magdy Gessler + Domowy bulion warzywny

Ależ to było pyszne! Tak, tak. Ten przepis na Krem z zielonego groszku, pochodzący z książki „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” to nasz kolejny HIT, który zasługuje na miano “Mojej Delicji” :) Koniecznie wypróbujcie. Przepis jest banalnie prosty. Serwowała go Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach (sezon 8, odcinek 6). Teraz sami możecie poczuć się…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 24 czerwca 2014
Ratatouille wg. Magdy Gessler

Ratatouille wg. Magdy Gessler

Moja kulinarna biblioteczka powiększyła się ostatnio o parę nowych pozycji, między innymi o książkę “Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”. Magda Gessler obok Gordona Ramsay’a to mój kulinarny autorytet, więc potraw jej autorstwa nie może zabraknąć na blogu (oczywiście tych, które sprawdziliśmy i zasmakowały nam na tyle, aby otrzymać miano Mojej Delicji :) ). W…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 21 czerwca 2014
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Prowadzę bloga wg zasady: "najpierw należy poznać klasykę, aby móc tworzyć własne dzieła". Dlatego uwielbiam zgłębiać wiedzę naukową, uczyć się od największych światowych autorytetów, przerabiać masterclass'y. Poznaję tajniki, techniki gotowania. Uczę się jak wydobywać maksimum smaku z produktu i jak poprawnie go traktować. Jestem przeciwniczką sztucznych dodatków, sklepowych gotowców typu instant, fixów-śmiksów. Cenię sezonowość, lokalne i świeże produkty. Lubię zdrowo gotować na co dzień, ale od święta trochę "zgrzeszyć" ;) Jestem mamą, żoną i pracuje na pełen etat, dlatego najczęściej gustuję w prostych i szybkich daniach. W weekendy rozwijam skrzydła i gotuję bardziej ambitnie. Nie eksperymentuję w kuchni bez odpowiedniej wiedzy. Produktów nie łączę przypadkowo. Uwielbiam nonstop dociekać "po co", "na co" i "dlaczego". Moja kuchnia musi być pyszna i taka właśnie jest Moja Delicja! Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Reklamy
Instagram

@mojadelicja

Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. więcej informacji

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij