Z jakim kolorem kojarzy się Wam Wielkanoc? Mnie z żółtym i zielonym. Dlatego, gdy zobaczyłam w jednym z programów kulinarnych pesto z zielonego groszku, stwierdziłam, że przepis ten idealnie będzie pasować w okresie świątecznym. Pesto z zielonego groszku to świetna pasta do kanapek. Pasta jest bez jajek, więc jeśli nie macie pomysłu czym uzupełnić menu wielkanocne, bogate już w jajeczne potrawy, to polecam kanapki z pastą z zielonego groszku. Pięknie się będą prezentować na wielkanocnym stole. Podane na chrupiących grzankach z pewnością znajdą swoich amatorów. Jeśli nie jesteście smakoszami oliwy z oliwek użyjcie oleju rzepakowego, gdyż smak oliwy jest dość wyczuwalny.
Będzie mi miło, jak cykniesz zdjęcie i pochwalisz się nim w komentarzach poniżej. W mediach społecznościowych taguj #mojadelicja i oznaczaj @mojadelicja.
Od kiedy odkryłam jakiś czas temu granolę robioną na patelni - czyli domowe Musli Crunchy bardzo często jej używam. Jest błyskawiczna do przygotowania, chrupiąca, słodka i zdrowa....