B

Babka marmurkowa (babka łaciata) – mała

Babka marmurkowa (babka łaciata) - mała

Mięciutka, wilgotna “Babka marmurkowa“, znana również pod nazwą “Babka łaciata“. Jasna część babki aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest kakao. Całość oblana polewą czekoladową i udekorowana płatkami kokosowymi.

Babka świetna na “małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości.

Jak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie, to znaczy że piekliście Babkę za długo. Babkę marmurkową pieczemy do tzw. “suchego patyczka”, który po wbiciu w najgrubszą część ciasta powinien wyjść bez mokrego ciasta.

Polecam również przepis na “Czekoladową Babkę“. Po inne przepisy na “Ciasta czekoladowe” zapraszam tutaj.

Oceń przepis!
Średnia: 4,75 (12 głosów) 12 głosy, średnia: 4,75 z 512 głosy, średnia: 4,75 z 512 głosy, średnia: 4,75 z 512 głosy, średnia: 4,75 z 512 głosy, średnia: 4,75 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz