Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów to szybki w przygotowaniu i prosty obiad. W daniu tym sprawdzi się większość rodzajów makaronów. Ja polecam tagliatelle (u mnie w wersji razowej) lub pappardelle. Danie jest bezmięsne, ale dość syte.
Sos grzybowy przygotowałam ze świeżych podgrzybków. Polecam również pyszne “Pappardelle w sosie pieczarkowym z pomidorkami” lub “Makaron z pieczarkami“.
Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów
Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów. Przepis na makaron tagliatelle z sosem grzybowym ze świeżych podgrzybków. Tagliatelle z grzybami.
Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów - składniki:
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów z tego przepisu
- 300 g makaronu tagliatelle (u mnie makaron razowy)
- 2 łyżki wody z gotowania makaronu
- siekana natka pietruszki
Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów - przygotowanie:
- Przygotować sos grzybowy ze świeżych grzybów z tego przepisu.
- Ugotować makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu na sposób al dente. Odcedzić zostawiając ok. 2 łyżki z gotowania makaronu.
- Gorący makaron przełożyć do gorącego sosu grzybowego wraz z paroma łyżkami wody z gotowania makaronu. Wymieszać, a następnie wykładać na talerze.
- Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów posypać świeżą natką pietruszki.
jejku jak ja uwielbiam grzyby <3