K

Królik duszony w sosie z pieczarkami

Królik duszony w sosie z pieczarkami

Królik duszony w sosie z pieczarkami, to przepyszne danie w przepysznym sosie. Sosu jest tak dużo, że wykorzystujemy go do uduszenia w nim piersi z kurczaka na drugi dzień (no chyba, że sos zostanie pochłonięty przez domowników – Mąż, wręcz łyżką go wypijał 🙂 ). Dzięki temu mamy dwa pyszne obiadki dla 4 osób.

Do zrobienia sosu potrzebne jest jasne piwo oraz dwie szklanki bulionu drobiowego, najlepiej rosołu. Dlatego polecam, aby przy gotowaniu domowego rosołu, odłożyć sobie potrzebną ilość i wykorzystać właśnie do tego dania (rosół możecie mrozić lub gorący wlewać do słoików i zakręcone trzymać w lodówce do dwóch tygodni).

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *