Prosty, szybki, zdrowy, smaczny pomysł na śniadaniowe kanapki na słodko. Kanapka z chleba razowego ze Skyrem (czyli serkiem naturalnym pochodzenia islandzkiego), z miodem i garścią świeżych jagód, które zaliczamy do grupy superfoods. O Skyrze pełnym białka i naturalnie zerowej ilości tłuszczu pisałam już tutaj. Ja do kanapek dodaje świeże masło, które wzbogaca kanapki w smak, ale możecie je pominąć jeśli jesteście na diecie. Polecam!
Kanapka ze Skyrem, miodem i jagodami
Składniki:
- 2 kromki chleba razowego na naturalnym zakwasie bez drożdży
- 1 łyżeczka masła 82%
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki jagód
- 2 łyżki serka naturalnego Skyr
Przygotowanie
- Kromki chleba razowego posmarować masłem. Nałożyć kolejno Skyr, miód, posypać jagodami. Wierzch kanapek skropić dodatkowo odrobiną płynnego miodu, aby jagody pięknie się błyszczały 🙂 (lub syropem z agawy, jeśli Wasz miód jest zbyt gęsty).
- Kanapkę ze Skyrem, miodem i jagodami można ozdobić świeżymi malinami i listkiem mięty.
© 2024 Moja Delicja