Site icon Moja Delicja

Deser z mango z malinami, orzechami włoskimi i kruszonką

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Słodkie i soczyste mango, to chyba mój ulubiony owoc. Świetny jest w sałatkach i deserach. Uwielbiam robić z niego mus i to właśnie z musem z mango jest dzisiejszy deser. Do tego świeże i soczyste maliny, jogurt naturalny, orzech włoski i obowiązkowo coś chrupiącego. Listek mięty oprócz walorów dekoracyjnych lekko odświeża.
Deser z mango z malinami, orzechami włoskimi i kruszonką to ulubiony deser całej naszej rodzinki, z czteroletnią córcią włącznie! A do tego jak pięknie wygląda!

Składniki deseru z mango:

(3 porcje)

 

Przygotowanie deseru z mango:

  1. Mango obrać, pokrajać na kawałki (omijając pestkę) i zmiksować blenderem na gładkie puree.
    • 1 dojrzałe mango
  2.  Na dno każdej z trzech szklanek wyłożyć po 1 łyżce kruszonki.
    • 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych)
  3. Rozłożyć po 1/3 jogurtu naturalnego.
    • 1 mały jogurt naturalny bez cukru (150 g)
  4. Na jogurcie delikatnie rozłożyć po 1/3 musu z mango.
  5. Ułożyć po 5 malin (umytych i osuszonych), dodać po jednym orzechu włoskim w kawałkach, udekorować listkiem mięty.
    • 15 sztuk świeżych malin
    • 3 obrane orzechy włoskie
    • listki mięty do dekoracji
  6. Deser z mango podawać od razu po przygotowaniu.

 

Exit mobile version