Site icon Moja Delicja

Ciasto cukiniowe z marmoladą pomarańczową

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Uwielbiam cukinię, a w szczególności dania z jej obecnością. Ciasta z warzywami zaczynają cieszyć się coraz większą popularnością. I słusznie. Samku warzyw w cieście nie czuć, a dzięki nim ciasta nie są suche. No i przemycamy to, co zdrowe 🙂 Przepis zaczerpnięty stąd.

Składniki:

(1 foremka keksowa)

Przygotowanie:

Piec rozgrzać do 175°C (grzałka góra-dół). Foremkę keksową wyłożyć papierem.

Do jednej miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszać razem z cynamonem i solą.

W drugiej misce wymieszać wszystkie pozostałe składniki za wyjątkiem orzechów. Dodać mieszankę z mąką i mieszać do połączenia składników (żeby nie było grudek). Wmieszać orzechy.

Gotową masę przelać do foremki, posypać cukrem waniliowym.
Piec ok. 60-70 min, do tzw. suchego patyczka.

Ciasto cukiniowe z marmoladą pomarańczową i Chlebek cukiniowy z orzechami i jogurtem
Exit mobile version