Back to home
Kategoria

Wieprzowina

  • Liczba przepisów: 5
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku

Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku

Quiche Lorraine – czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną sera Gruyère. „Wyśmienite danie”, „boskie”, „przepyszne”, „Mhmm” – to były komentarze konsumujących :) Nic dodać, nic ująć. Quiche Lorraine zasmakuje wszystkim, a szczególnie męskiej części :) Poniższy przepis na…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 29 czerwca 2016
Polędwiczki duszone w mleku

Polędwiczki duszone w mleku

„Kochanie, kupiłem coś na obiad” – usłyszałam niespełna tydzień temu od mojego Męża. Zobaczyłam i szczerze… to się nie ucieszyłam. Nie przepadam bowiem za wieprzowiną, więc jakoś specjalnie nie miałam ochoty na zabawę z tym gatunkiem mięska. Ale mięsko trzeba było w końcu na obiad zrobić, a ja znalazłam świetny sposób, aby się przy tym…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 21 października 2014
Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne to świetne, rozgrzewające i sycące danie, idealne na chłodniejsze dni. Dość łatwe do przygotowania. Smażone z początku przyprawy uwalniają obłędny zapach, która sprawia, iż każdy z domowników nie może doczekać się gotowego dania. Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam fanem Chili con carne… do momentu, gdy zrobiłam swoje :) Kluczem bowiem są…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 29 września 2014
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych

Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych

Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych, to łatwiejsza i szybsza wersja gołąbków. Nie trzeba się męczyć z obgotowywaniem kapusty. Nie poparzymy sobie palców przy wyciąganiu gorącej kapusty z wrzątku. No i ominie nas etap całego tego zawijania :) Kapustę szatkujemy i przekładamy mięsnym farszem. Wkładamy do pieca i czekamy :) Podajemy obowiązkowo z sosem…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 13 kwietnia 2014
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym

Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym

Kolejne danie typu – Mało roboty-wielkie WOW! Karkówka jakiej nigdy nie próbowaliście. Mięciutka, soczysta, delikatna. Nawet mi smakowała (a ja raczej unikam mięs innych, jak białe :) ) Mięso marynujemy, a następnie wkładamy do pieca na 6 godzin :) Długie, powolne pieczenie spowoduje, że mięso nabierze wyjątkowego smaku, aromatu, a przy tym będzie bardzo delikatne….
Czytaj przepis
Autor: Ania, 24 lutego 2014
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Kulinarny blog „Moja Delicja„ to mój elektroniczny zeszyt z przepisami. To tutaj zamieszczam wszystkie przepisy na dania, które wypróbowałam i które posmakowały nam na tyle, że warte są ponownego zagoszczenia na naszym stole.Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Najnowszy wpis
Reklamy
myTaste.pl
Instagram

@mojadelicja

Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. więcej informacji

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij