Back to home
Kategoria

Ciasta z owocami

Liczba przepisów: 38
Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera

Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera

Jeśli przypadło Wam do gustu Proste i szybkie ciasto cytrynowe bez miksera, którego przepis podawałam jakiś czas temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe, a całość…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 28 listopada 2017
Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami – mini torcik

Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami – mini torcik

Torty piekę na każde urodziny swoje i moich najbliższych. Niestety nigdy nie ma okazji i czasu na zrobienie zdjęć, nadających się na blog, stąd brak na Mojej Delicji przepisów na torty. Czas to w końcu zmienić :) Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na „Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami” w wersji mini, czyli tort…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 28 września 2017
Rożki z ciasta francuskiego z borówkami i cytryną

Rożki z ciasta francuskiego z borówkami i cytryną

Rożki z ciasta francuskiego z borówkami i cytryną. Proste i szybkie w przygotowaniu. Najsmaczniejsze na cieście francuskim na maśle (a nie na tłuszczu palmowym). Jeśli macie wybór w sklepach, to wybierajcie te z masłem. Polecam również Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką.
Czytaj przepis
Autor: Ania, 15 września 2017
Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką

Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką

Chrupiące i szybkie w przygotowaniu koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką, posypane cukrem pudrem. Podawane na ciepło lub na zimno. Idealny przepis w przypadku odwiedzin niespodziewanych gości. Ponieważ paczuszki znikają z talerza, nim zdążą dobrze ostygnąć, piekę dwie blachy (czyli z dwóch opakowań gotowego ciasta francuskiego). Pamiętajcie, że najlepsze ciasto francuskie to te…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 12 września 2017
Czekoladowe ciasto kokosowe z malinami bez miksera

Czekoladowe ciasto kokosowe z malinami bez miksera

Czekoladowe ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady, kokosem i malinami (użyłam mrożonych) oblane czekoladową polewą z czekolady mlecznej i dżemu malinowego, to moje kolejne szybkie ciasto BEZ MIKSERA. Przepyszne połączenie czekolady i malin, wykończone polewą z nutą malinową. Tworząc takie ciasta, zaczynam się zastanawiać po co mam wracać do ciast ucieranych, długo miksowanych, na które w ogóle…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 12 lipca 2017
Czekoladowe ciasto z truskawkami – bez miksera

Czekoladowe ciasto z truskawkami – bez miksera

Czekolada z truskawkami to udane połączenie. Dlatego postanowiłam opracować przepis na czekoladowe ciasto z truskawkami w mojej ulubionej ostatnio wersji, czyli wersji bez miksera. Ciasto jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy, jak poprzednio, wymieszać wszystkie składniki i upiec. Ciasto jest zatem idealne dla wszystkich pracusiów, którzy nigdy nie mają na nic czasu. Jeśli…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 21 czerwca 2017
Jogurtowe ciasto z truskawkami – bez miksera

Jogurtowe ciasto z truskawkami – bez miksera

Truskawkowy szał trwa. Jeśli macie ochotę na proste i szybkie ciasto z truskawkami bez miksera i nie macie maślanki, aby skorzystać z tego przepisu, zróbcie Jogurtowe ciasto z truskawkami. Jest równie pyszne, ale bardziej delikatne w swojej konsystencji. Ja korzystam z obydwu przepisów w zależności od zawartości mojej lodówki. Zarówno jeden, jak i drugi przepis na…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 14 czerwca 2017
Proste ciasto z truskawkami bez miksera

Proste ciasto z truskawkami bez miksera

Po co się męczyć z ucieraniem ciasta, wyciąganiem mikserów? Po co czekać, aż wszystkie składniki będą miały temperaturę pokojową? Z moim przepisem na „Proste ciasto z truskawkami bez miksera” nie musicie się tym wszystkim przejmować. Wystarczy wyjąć, wymieszać i upiec. Prosto, szybko, smacznie! Ostatnio oszalałam na punkcie moich ciast i deserów bez miksera, i piekę…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 9 czerwca 2017
Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką – bez miksera

Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką – bez miksera

Przepyszne, proste i szybkie Ciasto z rabarbarem i kruszonką, które zrobicie bez użycia miksera to moja kolejna, własna receptura z jakiej jestem mega dumna :) Nie trzeba składników wyciągać wcześniej z lodówki, nie trzeba niczego ucierać czy miksować. Wystarczy tylko wymieszać, pokroić i upiec. Połączenie kwaskowatego rabarbaru z lekko cytrynowym mięciutkim ciastem i chrupiącą, słodką…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 20 maja 2017
Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na wielkanocnym stole. Polecam również mój ulubiony „Świąteczny wieniec drożdżowy z makiem i lukrem„.
Czytaj przepis
Autor: Ania, 14 kwietnia 2017
Surowa tarta z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału

Surowa tarta z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału

Surowa tarta z malinami to wegańska tarta bez pieczenia, którą wykonuje się z surowych produktów, takich jak orzechy, płatki, bakalie. Tarta jest bez dodatku rafinowanego cukru, bez glutenu (jeśli wykorzystacie bezglutenowe płatki owsiane), bez nabiału, bez mąki. Spód do tarty przygotowany jest ze zmiksowanych orzechów włoskich, płatków owsianych, łyżki kakao i suszonych owoców, takich jak suszone…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 28 marca 2017
Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą
Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą

Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą

Migdały to jedyne orzechy, które mają działanie alkalizujące (czyli odkwaszające). Dlatego ciasta z dodatkami migdałów są lepsze dla naszego zdrowia. Migdały bowiem neutralizują zakwaszające działanie cukru. Dzisiaj polecam ucierane „Ciasto ze śliwkami, mielonymi migdałami, gorzką czekoladą i skórką startą z cytryny”. Ciasto jest pyszne jedzone jeszcze na ciepło. W kolejnych dniach świetnie smakuje z kleksem bitej śmietany…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 12 września 2016
Bezglutenowe ciasto z jabłkami (apple pie) i malinami
Bezglutenowe ciasto z jabłkami (apple pie) i malinami

Bezglutenowe ciasto z jabłkami (apple pie) i malinami

  Gdy słyszę o bezglutenowych wyrobach, to nie ukrywam, iż ciarki przechodzą mi po ciele. Przed oczami mam wówczas sklepową półkę, uginającą się pod tymi wszystkimi „cudownymi” produktami sklepowymi, na których napis „Gluten Free” przyciąga jak magnes coraz większe rzesze konsumentów. Ciasta, ciasteczka, batoniki i inne „sztuczne” słodkości, jak również bezlgutenowe pieczywo lądują w koszykach zarówno tych, którzy…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 31 sierpnia 2016
Galette z porzeczkami i malinami – tarta rustykalna
Galette z porzeczkami i malinami – tarta rustykalna

Galette z porzeczkami i malinami – tarta rustykalna

Galette z porzeczkami i malinami, czyli rustykalna tarta z porzeczkami i malinami, którą piecze się bez użycia formy, na dużej blaszce do pieczenia. Spodu się nie podpieka. Cechą charakterystyczną są zawijane do środka boki. Galette robi się z różnych rodzajów mąk. Moja wersja jest na zwykłej mące pszennej.
Czytaj przepis
Autor: Ania, 28 lipca 2016
Tarta z porzeczkami i truskawkami
Tarta z porzeczkami i truskawkami

Tarta z porzeczkami i truskawkami

Latem stragany uginają się od świeżych warzyw i pysznych, soczystych owoców. Niestety okres na poszczególne gatunki jest tak krótki, że często mija niezauważalnie. Kiedy na straganach pojawiły się czarne i czerwone porzeczki, bez wahania je kupiłam. Nie zastanawiałam się nawet co z nimi zrobię. Po prostu kupiłam po sporej garści, przyniosłam do domu i wtedy…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 9 lipca 2016
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Kulinarny blog „Moja Delicja„ to mój elektroniczny zeszyt z przepisami. To tutaj zamieszczam wszystkie przepisy na dania, które wypróbowałam i które posmakowały nam na tyle, że warte są ponownego zagoszczenia na naszym stole.Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Reklamy
myTaste.pl
Instagram

@mojadelicja

Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. więcej informacji

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij